Preview Mode Links will not work in preview mode

vardagsprepping

Jun 29, 2023

Ungefär en gång i halvåret gör vi ett avsnitt som bara handlar om vardagsprepping. Alltså vilka vi är som driver innehållet i podden, bloggen och på YouTube, vad vi gör och lite sådant.

Detta är det avsnittet. För dig som precis hittat oss eller som kanske vill höra lite mer om historiken och tankarna...


Jun 26, 2023

Idag vill Martin berätta om en bok som han faktiskt har läst!

Det är klassikern Hatchet (Yxan) av Gary Paulsen; en ungdomsbok med starka överlevnadsinslag. Brian är åp väg till sin far i norra Kanada men under flygfärden går allt som man kan tänka sig fel. Piloten avlider, planet krashar i en sjö och Brian,...


Jun 22, 2023

Martin och Patrik (och nu även Anders) har fastnat helt för serien Below Deck som finns att kika på om du har Netflix. Här får vi stifta bekantskap med ett ungt gäng som jobbar som personal på en lyxjakt.

Vad har detta med prepping att göra då? Jo väldigt mycket på det psykologiska planet tycker vi och...


Jun 19, 2023

God morgon och trevlig start på veckan önskar vi!

Anders passar på att dela med sig om en serie som visserligen tog slut för fort och som kan vara knepig att få tag på, men om du har möjlighet rekommenderas "Jericho".

Det är en amerikansk postapokalyptisk serie där kärnvapen verkar detonera på olika platser i...


Jun 15, 2023

I veckans avsnitt pratar vi med Stellan som är sjuksköterska och utbildare i försvarsmakten inom akutsjukvård och som numera hjälper MSB med utbildning inom till exempel stoppa blödning.

Ämnet kretsar därför naturligtvis kring sjukvård, omhändertagande och givetvis också gällande att kunna stoppa en akut...