Preview Mode Links will not work in preview mode

vardagsprepping

Sep 16, 2021

I veckans avsnitt får ni träffa Elias som är Etnolog vid Göteborgs Universitet. Han håller på att genomföra en studie kallad "För alla eventualiteter", där han har intervjuat flertalet preppers i Sverige.

Vi har en dialog om forskningsprojektet och pratar både om hans upplevelse av oss svenska preppers, men...


Sep 9, 2021

I detta avsnitt går vi igenom 3 minuter utan syre och 3 timmar utan skydd. När det gäller syre, pratar vi om hur det går att skydda sina lungor från skadliga partiklar och lite annat.

Majoriteten av avsnittet handlar om skydd; både inomhus och utomhus. Hur kan vi skydda oss mot kyla eller värme, vad händer när vi...


Sep 2, 2021

I veckans avsnitt blir det en liten introduktion till vad vardagsprepping är och hur allt funkar bakom kulisserna.

Jag går igenom mängder av mail och kommentarer samt avslutar med en uppmaning om att börja preppa, eller utöka din prepp om du redan är beredd. Det känns som att det är tuffare tider på intågande...


Aug 26, 2021

I detta avsnitt av serien, tar vi upp den första av "treorna" i våra behov för överlevnad- hopp.

Vad är hopp och vad har det med kunskap att göra. Hur kan vi öka på vårt hopp och stärka det inför eventuella kommande kriser?

Vi har även fått två kommentarer som vi läser upp. Den ena handlar om mediciner,...


Aug 19, 2021

I det allra första avsnittet av podden fick ni stifta bekantskap med Gunnar som då var lite villrådig när det kom till beredskap. Nu är han äntligen tillbaka och den här gången har han gått lite vilse i skogen.

Jag är ju ingen överlevnadsexpert när det kommer till att klara sig utan verktyg och prylar i...