Preview Mode Links will not work in preview mode

vardagsprepping

May 29, 2023

I veckans avsnitt är det dags att prata spel. Martin vill nämligen rekommendera en Robinson Crusoe-upplevelse i spelformat. I Stranded Deep har huvudpersonen ensam överlevt en flygkrasch mitt ute i havet och lyckats ta sig i land. 

Nu gäller det att överleva för glatta livet :) Martin och Patrik diskuterar och...


May 27, 2023

Som avslutning på första dagen av vårt meet up, passade vi på att bänka oss och spela in ett live-avsnitt tillsammans med deltagarna i vårt lilla pilot-evenemang.

När vi blickar tillbaka på helgen som var, är vi överväldigade över den glädje, den vänskap och den stora hungern att lära av varandra som vi...


May 25, 2023

I veckans avsnitt målar Anders upp ett lite läskigt och diffust scenario. Vad händer om det börjar smälla under semestern på Gotland som han har planerat? Om strandutflykten avbryts av lågt flygande jetplan.

Är det ryssen som invaderat, är det ett terrordåd eller något annat, mindre allvarligt? Vi försöker...


May 22, 2023

Veckans avsnitt bjuder på en sån där bok som "måste läsas", nämligen One Second After av William R. Forstchen.

USA attackeras med en EMP och skickar hela nationen hundratals år bak i tiden. Vi får följa en man i hans kamp om att överleva men också bygga upp samhället igen efter attacken.

Martin och Patrik...


May 18, 2023

I veckans avsnitt gästas vi av Jan-Olof Olsson som arbetar på MSB i avdelningen Krisberedskap och civilt försvar där han jobbar med frågor kring försörjningsberedskap.

Häng med på ett intressant avsnitt där vi pratar infrastruktur gällande energi, Sveriges energiskris, hur vårt elänt funkar, vad som händer...